Капський даман – родич слона. Південна Африка.

Даман капський або Даман гірський — африканський ссавець родини даманових. Має короткі вуха і хвіст; схожий на кролика. Поширений від Сирії, Ізраїлю і Північно-східної Африки до ПАР. Капські дамани населяють скелі, крупно каменисті розсипи, останці або кам’янисті чагарникові пустелі. Живуть колоніями від 5-6 до 80 особин. Крупні колонії діляться на сімейні групи, очолювані дорослим самцем.

Далі