Капський даман – родич слона. Південна Африка.

Даман капський або Даман гірський — африканський ссавець родини даманових. Має короткі вуха і хвіст; схожий на кролика.
Поширений від Сирії, Ізраїлю і північно-східної Африки до ПАР.
Капські дамани населяють скелі, крупно-кам’янисті розсипи, останці або кам’янисті чагарникові пустелі.
Живуть колоніями від 5-6 до 80 особин. Крупні колонії діляться на сімейні групи, очолювані дорослим самцем.

Leave Comment